Prof. dr. George Grigore a fost ales președintele AIDA  (Association Internationale de Dialectologie Arabe)

Pe data de 28 mai 2015, la finalul lucărilor celei de-a XI-a conferințe internaționale dedicate dialectologiei arabe care s-a ținut la Universitatea din București (25-28 mai), Adunarea Generală a AIDA  (Association Internationale de Dialectologie Arabe) l-a ales în funcția de președinte al acestei organizații academice pe prof. dr. George Grigore de la Secția de Arabă a Universității din București. Alături de profesorul Grigore, din comitetul executiv mai fac parte doi vice-președinți, prof. dr. KristenBrustad (University of Texas at Austin, SUA) și  prof. dr. KarimaZiamari (Moulay Ismail University, Meknes, Maroc), un secretar general, prof. dr. Liesbeth Zack (University of Amsterdam, Olanda) și un trezorier prof. dr. Veronika Ritt-Benmimoun (University of Vienna, Austria).
AIDA (Association Internationale de Dialectologie Arabe) a fost fondată în 1993, la Paris, la inițiativa unui grup de arabiști prestigioși, cu scopul de a încuraja și promova studierea dialectelor arabe. Încă de la fondare, AIDA a devenit principalul centru care adună  laolaltă peste 300 de specialiști din întreaga lume care sunt interesați de studiile de dialectologie arabă sub diverse aspecte: fonetică, fonologie, morfologie, sintaxă, împrumuturi, schimbare de cod, creole, pidgin-uri, lexicologie, atlasuri dialectele, studii comparative, diacronice și sincronice, sociolingvistică, predarea dialectelor arabe etc.
La cea XI-a conferință internaționala a AIDA care s-a desfășurat sub auspiciile  Universității din București,  în perioada 25-28 mai 2015, la Casa Universitarilor,  au fost înscriși 163 de profesori și cercetători în domeniul dialectologiei arabe, de la universități din întreaga lume (40 de țări).
 DSCF7518

Foto: George Grigore cu Dominique Caubet (fondatoarea AIDA)