Horia Horațiu Doboş

Horia Horațiu Doboş

dobosh

(născut la 11. 07. 1938 şi decedat la 25. 03. 2016)

Horia Horațiu Doboş strălucit absolvent al Secției de Arabă, Universitatea din București, a lucrat la Radiodifuziunea română – Secția de Arabă –, de la începutul anilor ’70 şi până în prima decadă a secolului XXI. A fost, pe rând, redactor, realizator şi redactor şef adjunct al Redacției Emisiunilor pentru Străinătate – Radio România Internațional.
S-a remarcat mai ales datorită rubricii săptămânale pe care a susținut-o de la începutul şi până la sfârşitul activității: România şi țările arabe, unde a prezentat interviuri cu cele mai importante personalități din lumea arabă care au vizitat România sau pe care le-a întâlnit în cursul călătoriilor în Orientul Mijlociu, ca ziarist în cadrul delegațiilor oficiale române sau în misiune de acoperire informațională a unor importante evenimente din zonă.
Printr-o activitate asiduă, a reuşit să sporească considerabil numărul ascultătorilor Radio România Internaţional în țările arabe, ocupându-se şi de sectorul de corespondență, care a fost extrem de stufos în perioada când încă nu se recurgea la poşta electronică. A fost cunoscut, de asemenea, pentru colaborările realizate cu alte redacții ale Radiodifuziunii Române, în special Redacția de Actualități şi Redacția Culturală.