Horia Horațiu Doboş

Horia Horațiu Doboş

dobosh

(născut la 11. 07. 1938 şi decedat la 25. 03. 2016)

Horia Horațiu Doboş strălucit absolvent al Secției de Arabă, Universitatea din București, a lucrat la Radiodifuziunea română – Secția de Arabă –, de la începutul anilor ’70 şi până în prima decadă a secolului XXI. A fost, pe rând, redactor, realizator şi redactor şef adjunct al Redacției Emisiunilor pentru Străinătate – Radio România Internațional.
S-a remarcat mai ales datorită rubricii săptămânale pe care a susținut-o de la începutul şi până la sfârşitul activității: România şi țările arabe, unde a prezentat interviuri cu cele mai importante personalități din lumea arabă care au vizitat România sau pe care le-a întâlnit în cursul călătoriilor în Orientul Mijlociu, ca ziarist în cadrul delegațiilor oficiale române sau în misiune de acoperire informațională a unor importante evenimente din zonă.
Printr-o activitate asiduă, a reuşit să sporească considerabil numărul ascultătorilor Radio România Internaţional în țările arabe, ocupându-se şi de sectorul de corespondență, care a fost extrem de stufos în perioada când încă nu se recurgea la poşta electronică. A fost cunoscut, de asemenea, pentru colaborările realizate cu alte redacții ale Radiodifuziunii Române, în special Redacția de Actualități şi Redacția Culturală.
This entry was posted in Anunţuri. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.